Povodom obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja u Zavodu “Dr Miroslav Zotović” danas, 18.3.2016. u 11:00 časova organizovano je predavanje za djecu i roditelje koji borave na Dječijem odjeljenju Zavoda “Dr Miroslav Zotović”.

Kako su istakli predstavici oba Zavoda, saradnja ove dvije ustanove je ključna u brizi za pacijente i preveniciji problema zdravlja usne duplje kod djece koja borave u Zavodu “Dr Miroslav Zotović”.

Mr sc dr Dobrinka Dragić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije na Dječijem odjeljenju je istakla da je oralno zdravlje djece sa poteškoćama u razvoju predstavlja poseban izazov obzirom na različite terapijske tehnike i metode koje se provode tokom liječenja u Zavodu u okviru sveobuhvatnog terapijskog tretmana a koje podrazumijevaju oralnu kontrolu, stimulaciju žavakanja, gutanja i razvoj govora.

Predstavnici Zavoda za stomatologiju su dјеci оvоg оdјеlјеnjа uručili pоklоn pаkеte kојi sаdržе srеdstvа zа оdržаvаnjе оrаlnе higiјеnе ( čеtkicе zа zubе, pаstе, čaše za ispiranje, pјеščаnе sаtićе, uputstvа zа rоditеlје)