Multidisciplinarni rehabilitacioni tim Dječijeg odjeljenja Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ učestvovao je sinoć u svečanoj donatorskoj večeri povodom humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“. Cilj ovogodišnje akcije, koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske, je prikupljanje sredstava za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja. Robotski asistirana rehabilitacija djece će se, u okviru programa habilitacije i rehabilitacije, provoditi na Dječijem odjeljenju Zavoda „Dr Miroslav Zotović“.

Dva robotska sistema za rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja biće kupljenja zahvaljujući prikupljenim sredstvima vrijednosti više od 1.400 000 KM koja su, zajednički donirali građani i brojne institucije i ustanove iz Republike Srpske i Srbije. Među donatorima koji su omogućili kupovinu  sistema za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja je i Zavod “Dr Miroslav Zotović”.

Kao referentna ustanova za provođenje habilitacije i rehabilitacije djece sa poremećajima kretanja, srećni smo što ćemo, zahvaljujući razumijevanju, solidarnosti i podršci, imati mogućnost da našim malim pacijentima ponudimo najsavremeniji oblik rehabilitacije i omogućimo im da lakše i brže savladavaju poteškoće sa kojima se suočavaju.