Dječije odjeljenje Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” posjetio je danas Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković koji je, povodom vaskršnjih praznika, uručio prigodne poklone djeci koja borave na odjeljenju.“Donijeli smo poklone, prije svega higijenske, a tu su i igračke, posuđe i aparati koji su potrebni Zavodu. Djeca su dobila i slatkiše povodom Vaskrsa, te šarena jaja. Želim da njima i svim zaposlenima u Zavodu čestitam prestojeći Vaksrs i poželim što brži oporavak, a zaposlenima poručim da će i dalje imati podršku Vlade da što lakše obavljaju svakodnevne poslove na dobrobit roditelja i njihove djece. Oni svoj posao obavljaju vrhunski.”  – poručio je Premijer nakon posjete.

Direktor Zavoda prim. dr sc. med. Goran Talić izjavio je da je rukovodstvo Zavod zaista zadovoljno podrškom Vlade RS. 

“Pratimo najsavremenija kretanja što se tiče zdravstva, imamo punu podršku i zaista smo zahvalni”.

Nakon ove posjete, Predsjednik Vlade je obišao novi objekat koji se nalazi u Slatini, a nakon toga nastavljen je radni sastanak rukovodstva Zavoda i Premijera Viškovića. Na sastanku se razgovaralo o planovima za dalji razvoj Zavoda, prvenstveno u oblasti zdravstvenog turizma.

“Mi imamo velike planove kao što su preseljenje naše Ortopedije u zgradu Slateksa gdje bi imali nove četiri operacione sale i 63 kreveta. Sledeće što radimo je velika park šuma od 350 dunuma, gdje ćemo napraviti oko 9,5 km staza za rekreaciju” – izjavio je direktor Talić te naglasio kako je u svim projektima jako bitna podrška Vlade.

Premijer Srpske je izjavio kako trebamo sve više kapaciteta kao što je Banja Slatina jer šansa Republike Srpske leži u zdravstvenom turizmu.

“Novi objekat u Slatini omogućava da se dovedu najeminentniji gosti koji će imati sve ono što jedan ovakav objekat može da pruži u bilo kojoj Evropskoj destinaciji” – istakao je Premijer Višković.