Članovi sportskog društva Zavoda “Dr Miroslav Zotović”, na 13. sportskim susretima radnika zaposlenih u zdravstvu RS, koje su održane od 28.08. do 01.09. 2019. godine, postigli su odlične rezultate. 

1. mjesto osvojili su timovi: basket (m), fudbal (m), rukomet (ž), rukomet (m) dok su 2. mjesto osvojili timovi basket (ž) i fudbal (ž).

Zavod je takođe proglašen za SVEUKUPNOG POBJEDNIKA, a naš fizioterapeut Marko Glišić proglašen je za najboljeg sportistu.

Direktor prim. dr Goran Talić čestitao je sportistima i rekao da će Zavod uvijek pružati podršku ovakvim dešavanjima koja promovišu timski duh, zdrav život, sport i rekreaciju jer je to u skladu sa vrijednostima naše ustanove.

Sportsko društvo  “Zavod Dr Zotović” osnovano je 2011. godine i od tada je redovni učesnik Sportskih igara zdravstvenih radnika Republike Srpske.

Dr Draško Prtina, predsjednik Sportskog društva rekao je da su sportisti Zavoda, ulaskom u finale 6 grupnih sportova (muški i ženski fudbal, basket i rukomet) sa osvajanjem 4 zlatna prva mjesta osvojili do sada nedostižno prvo mjesto u ukupnoj konkurenciji svih bolnica i Domova zdravlja RSa.

Osim visokih sportskih dostignuća, borbenosti i zalaganja, ponašanje i kolektivni duh kao i zajednička druženja su takođe bili na visokom nivou. Sigurni smo da će Sportske Igre 2019 ostati u trajnom pozitivnom sjećanju svih naših učesnika – izjavio je dr Prtina

Sljedeće Igre 2020 će za Zavod “Dr Miroslav Zotović” biti desete jubilarne te ovim putem pozivamo sve sportiste Zavoda da se uključe u Sportsko društvo i doprinesu daljim uspjesima.