Pokreni se i udalji od moždanog udara!naziv je akcije koja je juče organizovana u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, a povodom 29.10. – međunarodnog dana moždanog udara. 

U Zavodu “Dr Miroslav Zotović” se provodi rehabilitacija pacijenta nakon moždanog udara, a cilj akcije “Pokreni se i udalji od moždanog udara!“ je da u svojoj zajednici damo doprinos ostvarenju globalnih ciljeva podizanja svijesti o rizicima za nastanak moždanog udara, o značaju fizičke aktivnosti u prevenciji, kao i o značaju pravovremenog prepoznavanja simptoma moždanog udara.

Pacijenti koji se oporavljaju od posljedica moždanog udara često, kao svoj prvi cilj u rehabilitaciji, postavljaju izlazak u park ispred Zavoda, stoga je, u okviru ove akcije, održana grupna terpija pacijenta u parku i upotpunjena zajedničkom šetnjom sa članovima rehabilitacionog tima.

Ovoj akciji, doprinos su dali i članovi tima Zavoda, promotivnom šetnjom kroz prirodu između dvije lokacije Zavoda, od Trapista do banjskog kompleksa Slatina. Ovo šetnjom, radnici Zavoda su vlastitim primjerom željeli skrenuti pažnju na značaj kretanja u prevenciji moždanog udara.