Tradicionalna Nikoljdanska priredba koju pripremaju i izvode djeca koja su na rehabilitaciji u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, održana je u 16.12.2019. godine u prostorijama Zavoda.

Priče o ljubavi, Sv. Nikoli, Djedu Mrazu i darivanju, koje su predstavili najmlađi pacijenti, zabavile su mnogobrojne goste, predstavnike/ce institucija i organizacija i podsjetile ih da neprekidno ulaganje u poboljšanje uslova kojim omogućavamo da djeca sa poteškoćama razviju svoje pune potencijale, treba ostati naš zajednički cilj.

Uspješan rad i zapaženi rezultati Zavoda i u oblasti dječije rehabilitacije, potvrda su značaja stalnog rada na unaprjeđenju uslova za rehabilitaciju i integraciju za djecu koja imaju poteškoće. O tome svjedoči i uspjeh stručnog tima Zavoda „Dr Zotović“ koji primjenom robotski asistirane rehabilitacije, kombinuje najnovija tehnološka dostignuća sa dostignućima iz oblasti medicinske nauke i dobre medicinske prakse. U tim nastojanjima podrška institucija na svim nivoima, kao i podrška udruženja građana su nam od velike važnosti.

Nikoljdanska priredba je naša prilika da se zahvalimo za tu podršku i ispratimo još jednu godinu, vjerujući da nas u sljedećoj čekaju još bolje mogućnosti za napredak.

Priprema predstave dio je rehabilitacionog procesa u kojem, na različite načine, učestvuju sva djeca, a u samom izvođenju predstave pridružio im se hor iz OŠ „Aleksa Šantić“ iz Banjaluke.

Nakon predstave, za djecu je organizovana dodjela poklona koje su ovom prilikom dobili, a gosti su pozvani na koktel zabavu na kojoj su im djeca, u znak zahvalnosti, uručili simbolične poklone koje izrađuju u toku radne terapije.

Njihova pjesma, osmijesi i trud koji ulažu da prevaziđu svakodnevne poteškoće, naša su motivacija da njima i njihovim porodicama budemo što snažnija podrška i da naš fokus uvijek stavljamo na njihove mogućnosti.