Ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca koji se rehabilituju u Zavodu “Dr Miroslav Zotović” na lokaciji Slatina danas su posjetili ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Duško Milunović i predsjednik Saveza udruženja RVI Dragan Vrhovac.

“Danas smo posjetili Banju Slatina gdje je na rehabilitaciji trenutno 25 RVI. Ovo je redovan program banjske rehabilitacije koji provodi Vlada Republike Srpske preko Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite i u ovoj godini obezbijeđena su sredstva od 300 000 KM za ukupnu banjsku rehabilitaciju 600 RVI i porodica poginulih boraca. Ovaj sam kolektiv i banju obišao već dva puta i moram da istaknem da smo ja i korisnici prezadovoljni uslovima i ljubaznim, stručnim i profesionalnim osobljem i toplo bih preporučio svima koji imaju potrebu za banjskom rehabilitacijom da dođu i posjete Banju Slatina”, izjavio je ministar Milunović.

Ovim se završava Ugovor o banjskom liječenju i rehabilitaciji za korisnike u Projektu banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske za 2019. godinu, i kako je izjavio Dragan Vrhovac, predsjednika Saveza udruženja RVI RS, u Savezu se nadaju da će se ovakav projekat nastaviti i u 2020. godini.

Prim.dr Dragana Janković, načelnica Odjeljenja VII u kojem se rehabilituju i borave RVI se zahvalila svima na lijepim riječima. “Imali smo ljetos i veću grupu od 250 RVI. Drago nam je da su korisnici zadovoljni sa rehabilitacijom i svim onim što pružamo. Mi smo zdravstvena ustanova koja se bavi visokospecijalizovanom rehabilitacijom, konkretno na ovoj lokaciji imamo sve što moderna rehabilitacija daje, uz primjenu prirodnih ljekovitih faktora – ljekovite vode i blata”, izjavila je prim.dr Janković.