#

Ortopedija

Ambulantne i stacionarne usluge

1. uz tekstAmbulantne/konzilijarno-specijalističke usluge

U ortopedskoj ambulanti o pacijentima se brinu iskusni licencirani specijalisti ortopedske hirurgije sa traumatologijom, koji su iskustva sticali kako u Republici Srpskoj i okruženju, tako i po svjetskim ortopedskim klinikama.

U Ortopedskoj ambulanti vrše se:
• konsultativno specijalistički pregledi eksternih pacijenata (odraslih i djece),
• UZ pregledi dječijih kukova,
• konzilijarni pregledi hospitalizovanih pacijenata,
• manje ambulantne intervencije (zatvorena repozicija i imobilizacija, punkcije, intraartikularne injekcije, obrada rana).

U sklopu Prijemne Službe Zavoda funkcionišu RTG kabinet, Laboratorij, Kabinet za osteodenzitometriju i Internistički kabinet koji je po potrebi na raspolaganju Službi za ortopediju.

Bolničke/stacionarne usluge

Kosti, zglobovi i mišići su jedni od najizloženijih i najopterećenijih organa u ljudskom tijelu. Česte povrede i padovi kod starije populacije, traumatizam nastao usljed brzog tehnološkog razvoja, kao i sportske povrede, postaju veliki zdravstveni, socijalni ali i porodični problem. Ako imate bolove u kostima i mišićima, ako su vam pokreti u zglobovima ograničeni, ako ste doživjeli bilo kakvu traumu na ovim tkivima, možda je vrijeme da posjetite ortopedskog hirurga.

Tim ljekara Ortopedskog odjeljenja Zavoda za ortopediju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” iskoristiće sve svoje iskustvo, vještine i znanja da vam pruži kvalitetnu i brzu uslugu. Rutinski izvodimo sve vrste ortopedskih zahvata na koštano-zglobnom sistemu i njemu pripadajućim mekim tkivima, osim povreda i oboljenja kičmenog stuba.

S ponosom naglašavamo da naše odjeljenje po broju izvršenih operacija i rezultatima, s posebnim osvrtom na ugradnje vještačkih zglobova, artroskopske operacije i operacije iz domena dječije hirurgije, spada u najveći ortopedski centar u Bosni i Hercegovini i jedan od većih u regionu.

 

'. [contact-form-7 id="1634" title="Ortopedija - sve ortopedske usluge"] .'