Telefon: +387 51 348 444   |   Email: kontakt@ms.zotovicbl.org

Zakažite pregled

Zakažite pregled angiologa telefonom: 

+387 65 072 553 - zakazivanje specijalističkih pregleda (Zakazivanje radnim danom u periodu od 12:30 do 15:00)

+387 66 583 012 - zakazivanje UZ pregleda (CDS) magistralnih arterija

+387 65 072 120 - zakazivanje dopler indeksa (ABI)

e-mail: angioloski.odsjek@zotovicbl.com

Odabrani setovi usluga za naše korisnike

Za sve naše korisnike koji žele aktivno voditi brigu o svom zdravlju, pripremili smo 5 odabranih setova usluga koje će olakšati tegobe i unaprijediti stanje vaših krvnih sudova. Setove preuzmite ovdje, odaberite onaj koji Vama najviše odgovara i zakažite svoj tretman.

Angiolog

Specijalista angiolog se bavi dijagnostikovanjem i liječenjem bolesti krvnih sudova.

Specijalistički angiološki pregled započinje uvidom u medicinsku dokumentaciju pacijenta i detaljnim kliničkim pregledom pacijenta koji obuhvata pregled ekstremiteta i pipanje arterijskih pulseva na tipičnim mjestima (u preponama, zatkoljenu, na stopalu, rukama). Nakon pregleda je moguće da angiolog propiše dodatne dijagnostičke procedure za bolesti krvnih sudova, koje obuhvataju:

  • Izračunavanje dopler indeksa nogu (AB indeks)
    Jednostavan, potpuno bezbolan test koji pokazuje koliko je dobra cirkulacija na rukama i nogama. Cirkulacija je u potpunosti očuvana ako je indeks između 0.90 i 1.30. Omogućava praćenje progresije bolesti, odnosno uspješnosti terapije.
  • Ultrazvučni pregled (CDS) magistralnih arterija nogu
    Bezbolan test kojim se uz pomoć ultrazvučnih talasa procjenjuje stepen suženja arterija nogu i ruku, kao i izgled aterosklerotskog plaka.
  • Mjerenje tkivnog protoka (transkutana oksimetrija)
    Na osnovu mjerenja količine kiseonika (O2) koji je na raspolaganju za difuziju u kožu (i samim tim o npr. potencijala zarastanja ishemijskog ulkusa), mogu se donositi praktične odluke o daljem liječenju.

Sve navedene pretrage su preko uputnice porodičnog doktora dostupne osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Takođe, pregled i pretrage je moguće uraditi i uz lično plaćanje prema Cjenovniku koji možete pronaći ovdje.

Na osnovu pregleda i rezultata pretraga, pacijent dobija preporuku za tretman koji se provodi u Institutu „Dr Miroslav Zotović“. Tretman obuhvata: fizikalnu terapiju - u okviru koje pacijent dobije vježbe koje su individualno prilagođene oboljenju i stanju pacijenta, vakumkompresivnu terapiju (vaskulator, vakusak, presoterapija), karboterapiju, sve modalitete elektroterapije, laseroterapiju i radnu terapiju.

Posebno izdvajamo kompleksnu dekongestivnu fizikalnu terapiju u tretmanu limfedema koja podrazumijeva: edukaciju pacijenta i njegu kože zahvaćenog ekstremiteta, manuelnu limfnu drenažu, višeslojnu kompresivnu bandažu i specijalizovani program vježbi.

Uz sve navedeno provodi se i medikamentozno liječenje: antikoagulantna terapija, antibiotska terapija, terapija za liječenje hroničnog bola uz podršku kliničkog farmaceuta i interniste, tretman hronične rane te hiperbarična oksigenoterapija u jednomjesnim ili višemjesnim hiperbaričnim komorama.


Savršen spoj tradicije, savremene medicine i ljekovite prirode u službi unapređenja i očuvanja zdravlja.