Telefon: +387 51 348 444   |   Email: kontakt@ms.zotovicbl.org

U Banji Slatina održana prezentacija Exopulse Mollii Suit - Smanjuje spastičnost, aktivira mišiće

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, u saradnji sa firmom  Ottobock Adria u četvrtak, 14.07.2022. godine u Kongresnoj sali u Slatini, organizovao je prezentaciju odijela Exopulse Mollii Suit, prvog neuromodulacijskog odijela u svijetu.

Tokom prezentacije odijelo su testirali pacijenti Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ koji su po završetku terapije o odijelu imali samo riječi hvale. 

Exopulse Mollii Suit je lični pomoćni medicinski proizvod koji se upotrebljava za transkutanu električnu stimulaciju cijelog tijela niskom energijom. Namijenjeno je smanjenju spastičnosti, aktivaciji mišića i ublažavanju povezane hronične boli, što su uobičajeni simptomi kod cerebralne paralize, multiple skleroze, moždanog udara, povreda kičmene moždine i drugih neuroloških poremećaja koji mogu prouzrokovati takvu vrstu simptoma.

 

Odijelo je izrađeno je za slobodnije kretanje – uz manje spastičnosti i boli povezane sa istom. Prvo neuromodulacijsko odijelo s električnim napajanjem poboljšava mobilnost, ravnotežu, cirkulaciju i ublažava povezanu hroničnu bol.

Odijelo Exopulse Mollii Suit je namijenjeno pacijentima koji boluju od multipla skleroze, cerebralne paralize, pacijentima nakon moždanog udara i pacijentima nakon povreda kičmene moždine.

Koristi se za opuštanje spastičnih mišića, održavanje ili povećanje obima pokreta, aktivaciju i ponovno učenje mišića, povećanje lokalne cirkulacije i simptomatsko ublažavanje i liječenje povezane hronične boli.



 

Savršen spoj tradicije, savremene medicine i ljekovite prirode u službi unapređenja i očuvanja zdravlja.