Telefon: +387 51 348 444   |   Email: kontakt@ms.zotovicbl.org

U Zavodu „Dr Miroslav Zotović“ obilježen Međunarodni dan fizioterapije

Međunarodni dan fizioterapije, 8. septembar, obilježen je i ove godine u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“. 

Iz razumljivih razloga, ovogodišnji Međunarodni dan fizioterapije, posvećen je post CoViD-19 rehabilitaciji, čiju okosnicu čini pulmološka rehabilitacija. Fokus post CoViD-19 rehabilitacije je upravo na pulmološkoj rehabilitaciji koja obuhvata individualno doziran fizički trening i psihosocijalnu rehabilitaciju. 

Na Odsjeku za pulmološku rehabilitaciju, na lokaciji Slatina, postoje idealni uslovi za provođenje pulmološke rehabilitacije koja je dostupna osiguranicima FZO RS ali i drugim pacijentima 

Zavod „Dr Miroslav Zotović“ je zdravstvena ustanova sa stogodišnjom tradicijom fizioterapije, a u ovom trenutku 210 zaposlenih fizioterapeuta pruža usluge fizioterapije pacijentima, kako odraslim pacijentima tako i djeci, u mnogo različitih oblasti rehabilitacije, uključujući i pulmološku rehabilitaciju  koja je dodatno aktuelizovana epidemiološkom situacijom u cijelom svijetu. 

Zavod „Dr Miroslav Zotović“  od srca čestita Međunarodni dan fizioterapije svim fizioterapeutima! 


Savršen spoj tradicije, savremene medicine i ljekovite prirode u službi unapređenja i očuvanja zdravlja.